جستجو
منو بسته
Back to all

طول عمر و مرگ باتریهای لیتیوم یونی

طول عمر و مرگ باتریهای لیتیوم یونی

معمولا پک های باتری لیتیوم یونی گران قیمت هستند بنابراین برای استفاده درست و طول عمر باتریهای لیتیوم یونی به موارد زیر توجه بفرمایید.
با توجه به ساختار شیمیایی باتریهای لیتیوم یونی بهتر است که باتری کامل تخلیه نشود و به صورت جزیی شارژ شود این باور اشتباه گاها بین مردم دیده میشود که گفته میشود باتریهای لیتیومی بهتر است کاملا تخلیه شوند.از آنجا که در باتریهای لیتیومی اثر حافظه ای وجود ندارد، لزومی ندارد که باتری کاملا تخلیه شود . و از طرف دیگر پایین رفتن سلولهای لیتیوم یونی از یک مقدار خاص باعث مرگ باتری میشود.

تاریخ تولید باتریهای لیتیوم یونی مهم است و طول عمر باتریهای لیتیوم یون از روز تولید شروع میشود مثلا این تصور اشتباه است که باتری لپ تاپ را از آن جدا کنیم و انتظار داشته باشیم که عمر آن مقدار قابل توجهی افزایش پیدا کند معمولا طول عمر باتریهای لیتیوم یونی بین 2 تا 4 سال است چه استفاده کنیم یا نه !

همانطور که قبلا هم اشاره شد حرارت و گرمای زیاد دشمن باتریهای لیتیوم یونی است و طول عمر آنها را به شدت کم میکند.

دیگر موردی که در طول عمر باتریهای لیتیومی تاثیر گذار است ولتاژ و جریان شارژ است به این معنی که تجاورز از ولتاژ و جریان توصیه شده برای شارژ سلول باعث کاهش طول عمر و خرابی باتری میشود.

 

انفجار و آتش گرفتن باتریهای لیتیومی

انفجار و آتش گرفتن باتریهای لیتیومی

معمولا اگر باتری به اندازه ای گرم شود که بتواند الکترولیت را بسوزاند باعث آتشسوزی و انفجار میشود، این آتشسوزی نتیجه اتصال درون باتری است. همانطور که از بخش قبل به یاد دارید بین الکترودهای مثبت و منفی باتری یک جدا کننده عایق وجود دارد ، حال اگر به دلیل ضربه، سوراخ شدن و یا حرارت این لایه جدا کننده پاره شود و بین الکترود مثبت و منفی اتصال به وجود آید ،
به دلیل انرژی بسیار زیادی که در باتری ذخیره شده و حرکت سریع یونهای لیتیوم حرارت بسیار بالارفته و الکترولیت و صفحه های مثبت و منفی آتش گرفته و فوران میکند.
باید یاد آوری کنیم که در حالت عادی این اتفاق بسیار به ندرت اتفاق می افتد ولی همین تعداد کم هم اکثرا به فراخوان همه باتری ها به کارخانه سازنده می انجامد.

 

نظرات
نظر خود را بنویسید close